FR
Partners
06 November 2021  -  Condroz Rally
Stephane Lefebvre aan de leiding na een eerste ingekorte dag
En het talrijk opgekomen publiek werd niet teleurgesteld, dankzij de piloten die permanent flirtten met de limieten van hun bolides.

Het publiek 'flirtte' echter net iets te veel met de veiligheidsmaatregelen, waardoor de koersdirectie uiteindelijk moest beslissen om de voorlaatste special van de dag te annuleren. De gemeentelijke autoriteiten namen vervolgens dezelfde beslissing voor het laatste gechronometreerde deel in Héron-Lavoir.

Stéphane Lefèbvre en Renaud Jamoul kwamen als leiders aan in Huy. Het Frans-Belgische team in de Citroën C3 R2 gaf niks toe aan de strijders voor de Belgische Kampioenstitel. Ze lieten Adrian Fernémont met 7"9 achter zich en Grégoire Munster met 8"3.

Veel verschil zit er dus niet op. Ghislain de Mevius had nog bij het trio kunnen aansluiten maar hij maakte een kleine fout aan het einde van Villers-le-Bouillet wat hem een tiental seconden kostte, een achterstand die de Skoda-piloot tot het eind van de dag met zich meesleepte. In elk geval zijn het deze vier die voor een kleine kloof hebben gezorgd, wat dus maakt dat dit logischerwijs de namen zijn die voor de overwinning zullen strijden.

Vincent Verschueren eindigde op 36"6 en zal het moeilijk hebben om zijn  gebruikelijk ritme te vinden. Cédric Cherain had een moeilijke start maar herpakte zich goed en klokte twee keer de beste tijd, waardoor hij toch nog de 6e plaats behaalde, op 49"8. Cédric de Cecco daarentegen was wel goed gestart maar haperde wat in de tweede lus, waar hij niet goed wist welke strategie hij moest volgen. Hij staat voorlopig op een 7e plaats op 1'02"8 van de leider. De top 10 wordt verder aangevuld met het Skoda Fabia R2 trio : Sébastien Bedoret, Kris Princen en Pieter Jan-Michiel Cracco. Xavier Bouche en Maxime Potty voeren een strijd om alsnog in de Top 10 te eindigen. Van de 23 "Rally 2" piloten was enkel de Ford Fiesta van Bastien Rouard afwezig aan de start.

In de RGT is het overduidelijk Romain Delhez die met zijn Porsche - niet meteen de ideale wagen voor deze omstandigheden - de Top 20 binnendringt. Dat is ook het geval voor Gino Bux, een meester aan het stuur van zijn Peugeot 208 Rally4. De voormalig RACB-piloot heeft een vijftigtal seconden voorsprong op Charles Munster, zijn rivaal voor de titel in de Stellantis Cup. Thibaut Mazuin sluit de rangen af op een 3e plaats

In de Renault Clio Trophy Belgium staat Gilles Pyck aan de leiding, hij houdt goed stand tegen Tom Rensonnet en Benoit Verlinde.

En dan is er nog het spektakel dat Pieter-Jan Maeyaert bood met zijn fantastische Ford Escort. Hij eindigde op een 25e plaats in het algemeen klassement, net voor de BMW M3 van Björn Syx, leider in het historisch klassement.

In totaal namen 84 wagens deel aan de eerste dag van de wedstrijd.

Op zondag staan er 6 wedstrijden op het programma, goed voor iets meer dan 70 km.

 
 
Previous
Condroz Rally   05 Novembre 2021
Ticketverkoop
Lees meer